معاون اول رئیسجمهور، محمدرضا عارف، در دیدار با اساتید دانشگاه صنعتی شریف، نقش مردم در جنگ ۱۲ روزه را ستود و آن را عامل اصلی خنثی شدن برنامه دشمن دانست. دشمن قصد داشت پس از حمله به بخش نظامی، مردم را علیه نظام تحریک کند، اما حضور گسترده مردم، این نقشه را نقش بر آب کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جاده مخصوص، عارف، اجماع ملی شکلگرفته در طول جنگ را کمسابقه خواند و حفظ این انسجام و سرمایه اجتماعی را حیاتی دانست. او تاکید کرد حتی افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده بودند، در دفاع از کشور نقش ایفا کردند. درخواست معاون اول رئیسجمهور از دانشگاهیان، ارائه پیشنهادهای عملی برای حفظ این انسجام بود. دانشگاه صنعتی شریف میتواند با برگزاری میزگردها و کنفرانسها، در این زمینه پیشگام باشد. همچنین از مسئولین دوران جنگ خواسته شده تا روایت خود را از این ۱۲ روز ارائه دهند.
عارف از تشکیل کارگروهی با حضور اساتید دانشگاه برای بررسی چگونگی حفظ سرمایه اجتماعی در دفتر خود خبر داد. دولت در سال گذشته برنامه اقتصاد جنگ را با سناریوی کاهش فروش نفت تصویب کرده بود و در طول جنگ نیز مردم با دولت همراهی کردند. او تاکید کرد توجه به مطالبات مردم و همراهی با آنها، باعث میشود مردم دولت را خدمتگزار خود بدانند.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد که هیچ اختلافی میان میدان و دیپلماسی وجود ندارد و اختلافنظرها پس از تصمیمگیری نهایی پایان مییابد. دولت با هیچ جریانی در داخل حاکمیت اختلاف ندارد و نظر حاکمیت کماکان انجام مذاکره با اقتدار است.
به گزارش جاده مخصوص، عارف پیشنهاد داد دانشگاه مسئولیت روایتگری از دوران ۱۲ روزه جنگ و بررسی عملکردهای اقتصادی، اجتماعی و نظامی را بر عهده بگیرد تا به دولت در رفع ضعفها و حفظ سرمایه اجتماعی کمک کند. او از دانشگاه صنعتی شریف خواست طرحی برای استقلال و کاهش وابستگی به دولت تهیه کند. استقلال دانشگاه میتواند به حل مشکلات آن در زمینههای مدیریت، منابع مالی و حقوق اعضای هیئت علمی کمک کند. همچنین این دانشگاه باید برنامه راهبردی برای فناوریهای اولویتدار کشور، بهویژه هوش مصنوعی، تدوین کند.
عارف با اشاره به راهبرد فناوری نظام مبنی بر احراز جایگاه نخست در منطقه، از دستاوردهای خوب در فناوریهایی مانند نانو، فناوری اطلاعات و فناوری صلحآمیز هستهای یاد کرد. او از پتانسیل بالای علمی در حوزه هوش مصنوعی و امنیت سایبری خبر داد و اعلام کرد ستاد راهبری آن تشکیل شده و تقسیم کار میان بخشهای دولتی، خصوصی و دانشگاهها صورت خواهد گرفت. رویکرد دولت وفاق ملی، زدودن فضای امنیتی از دانشگاههاست.
برای دریافت گزارش کامل تاثیر جنگ ۱۲ روزه بر بازار استارتاپ ایران، اینجا کلیک کنید.