شیوع سرخک در ایران؛ هشدار برای دریافت واکسن

دسته بندی:‌ سلامت

افزایش موارد سرخک در ایران زنگ خطری برای اهمیت واکسیناسیون کودکان است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جاده مخصوص، در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴، بیش از ۳۲۰۰ مورد ابتلا به تب و بثورات پوستی ماکولوپاپولار در ایران گزارش شده است. از این تعداد، ۴۲۲ مورد ابتلا به سرخک و ۵ مورد سرخجه تایید شده است. نود و شش درصد مبتلایان به سرخک ایرانی و ۴ درصد اتباع افغانستانی بوده‌اند. همچنین ۵۳ درصد مبتلایان مرد و ۴۷ درصد زن بوده‌اند.

بیش از نیمی از مبتلایان به سرخک، یعنی ۲۴۰ نفر، نیاز به بستری در بیمارستان داشته‌اند که ۹۷ درصد آن‌ها ایرانی بوده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر مبتلایان، واکسن سرخک را دریافت نکرده‌اند یا تنها یک نوبت واکسینه شده‌اند. این موضوع اهمیت واکسیناسیون کامل برای پیشگیری از سرخک را برجسته می‌کند.

همچنین، ۳۷ درصد مبتلایان به سرخک زیر یک سال سن داشته‌اند. این گروه سنی به دلیل عدم دریافت واکسن سرخک تا ۹ ماهگی، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. واکسن سرخک طبق استاندارد جهانی در ۹ و ۱۸ ماهگی تزریق می‌شود.

به گزارش جاده مخصوص، توزیع جغرافیایی موارد ابتلا به سرخک نشان می‌دهد که استان‌های جنوب شرقی و غربی و استان‌های مجاور آن‌ها، بیشترین موارد ابتلا را داشته‌اند. یکی از دلایل این موضوع، پوشش پایین واکسیناسیون سرخک در کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان و افغانستان است.

آمارها نشان می‌دهد که استان‌های سیستان و بلوچستان و خوزستان بیشترین شیوع سرخک را داشته‌اند. پس از این دو استان، کرمان، شیراز، هرمزگان و یزد به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند. نظر شما در مورد این افزایش موارد ابتلا به سرخک چیست؟ راهکارهای شما برای افزایش پوشش واکسیناسیون چیست؟

پیشگیری از تالاسمی؛ ساده، کم‌هزینه و حیاتی برای خانواده‌های ایرانی
پیشگیری از تالاسمی: آگاهی پیش از ازدواج، کلید سلامت نسل آینده