نگاهی تحلیلی به وضعیت تامین ارز کالاهای حیاتی در ایران
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جاده مخصوص، نقی شهابی مجد، معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو، گزارشی از وضعیت تامین ارز دارو، تجهیزات پزشکی، مواد اولیه غذایی و واکسن در سال ۱۴۰۴ تا ۲۰ تیر ارائه داد. ایشان با تاکید بر اهمیت تامین پایدار کالاهای حیاتی، اظهار امیدواری کردند که با تسهیل در فرآیندهای بانکی، مسیر تامین ارز در تمامی گروهها روانتر شود.
دارو و مواد اولیه دارویی: از ۸۰۹ میلیون دلار ارز تخصیص یافته، حدود ۵۶۶ میلیون دلار (۷۰ درصد) تامین شده است که نشان دهنده پایداری نسبی در تامین دارو است. برنامه ریزی برای تامین مابقی ارز نیز با جدیت در حال پیگیری است.
تجهیزات و ملزومات پزشکی: از ۵۱۶ میلیون دلار تخصیص یافته، ۳۰۴ میلیون دلار (۵۹ درصد) تامین شده است. پیش بینی می شود با تداوم همکاری ها، روند تامین تجهیزات تخصصی سرعت بیشتری بگیرد.
به گزارش جاده مخصوص،مواد اولیه غذایی، شیرخشک، مکملها و فرآوردههای بهداشتی و آرایشی: تامین ارز در این بخش بیش از ۱۰۰ درصد (۱۰۵ درصد) تحقق یافته است. از ۱۰۳ میلیون دلار تخصیص، ۱۰۸ میلیون دلار تامین شده است.
واکسنها و کیتهای تشخیصی: در این بخش نیز شاهد تحقق ۱۱۹ درصدی تامین ارز هستیم. از ۴۷ میلیون دلار تخصیص، ۵۶ میلیون دلار تامین شده است. این افزایش میتواند ناشی از جذب مانده تخصیصهای گذشته یا تسریع در پرداختهای ارزی برای قراردادهای جاری باشد.
نظر شما در مورد وضعیت تامین ارز کالاهای حیاتی در ایران چیست؟ آیا این روند میتواند نیازهای کشور را در این حوزه برطرف کند؟ دیدگاه خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.