پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ ۸

دسته بندی:‌ دسته‌بندی نشده|فضایی

در روز فناوری فضایی چین (۲۴ آوریل ۲۰۲۵)، دولت چین رسماً اعلام کرد که ایران به برنامه مهم چانگِ ۸ پیوسته است.

حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران یکی از موضوعات مهم در برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور را حوزه علوم و اکتشافات فضایی دانست و گفت: این حوزه از سر فصل‌های ذیل موضوعاتی، چون حوزه کپسول‌های زیستی، اکتشافات و بهره‌برداری از منابع سایر کرات است. برای ورود به حوزه بهره‌برداری از منابع سایر کرات، باتوجه به هزینه‌های بالا و سطح تکنولوژی بالا، نیاز به همکاری‌های بین‌المللی و استفاده از ظرفیت کشور‌های همکار و همراه در صنعت فضایی نیاز است.

وی افزود: در این زمینه دو برنامه مهم در دنیا در حوزه اکتشافات فضایی و بهره‌برداری از منابع ماه در حال انجام است. یکی برنامه آرتمیس که با مدیریت ایالات متحده و همراهی کشور‌های غربی و برخی کشور‌های شرقی است و دیگری برنامه ILRS که عمدتا با مدیریت کشور چین و روسیه که هر دو از قدرت‌های بسیار برتر حوزه فضایی در دنیا هستند، برای بهره‌برداری از منابع ماه برنامه‌ریزی شده که در این برنامه هم کشور‌های متعددی عضو هستند.

سالاریه اضافه کرد: برنامه چانگِ۸ از برنامه‌های مهم کشور چین در بهره‌برداری از سطح ماه و اکتشافات فضایی در ماه است که این برنامه ذیل برنامه ILRS است و با توجه به رایزنی‌های متعدد فنی، اعتماد کشور چین به محققان و دانشمندان صنعت فضایی ایران جلب شد و در برنامه چانگِ ۸ بنا هست یک محموله تحقیقاتی که توسط یکی از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ایران ساخته می‌شود، توسط این کاوشگر در سطح ماه قرار گیرد.

مأموریت این محموله، اندازه‌گیری پتانسیل الکتریکی سطوح ماه است؛ موضوعی که برای توسعه آینده استخراج منابع ماه اهمیت بالایی دارد

ستاره ساحلی ایران
تصویر روز ناسا: حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند!